Σάββατο, 24 Σεπτεμβρίου 2016

Ο ΠΗΛΙΟΣ ΓΟΥΣΗΣ: Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ - ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ (του Πάνου Δημ. Τζιόβα)

Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής 
Ιερά Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος 
Κουτλουμούσιον Άγιον Όρος 
Παρασκευή 23/09/2016 Σύλληψης Ιωάννου Προδρόμου 


Ο ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗΣ
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού 
και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.

Ο αγώνας για την προβολή της ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΗΣ αλήθειας του Χριστού μας ιστορικής και θεολογικής συνεχίζεται.

Η αλήθεια είναι ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΗ όταν είναι του Χριστού και στο όνομα αυτού, του Θεού.


Τέτοιες αλήθειες πρέπει να μάθουμε και να σπουδάσουμε εμείς οι μεγάλοι και οι νεοέλληνες για να διώξουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα από την πατρίδα μας το πυκνό σκοτάδι του ψεύδους που μας επέβαλαν οι ξένοι πράκτορες σε συνεργασία με ψεύτο-Έλληνες και ψεύτο-Ορθόδοξους, από την αρχή της απελευθέρωσης μας από τους Αγαρηνούς.

Κεντρικό πρόσωπο του σημερινού θέματος είναι ο Πήλιος Γούσης, ένας υπέροχος ήρωας (Σουλιώτης άρα και Αρβανίτης), της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821.

Κατά την έξοδο της φρουράς του Μεσολογγίου, 1826, «παλαίων καρτερικώς κατά των εισορμούντων ιππέων του εχθρού κατεκρεουργήθη υπ'αυτών και έπεσεν επί των εχθρικών πτωμάτων, τα οποία δια της ιδίας χειρός προ ολίγον είχε ρίψει κατά γης. σελίς 70».

Πρώτος συκοφάντης του μεγάλου μας ήρωα είναι ο μικρόνους και εμπαθής Χριστόφορος Περραιβός. Σουλιώτης και αυτός, ανήκων στην φάρα των Τζαβελλαίων. Ο Πήλιος Γούσης στην φάρα των Μποτσαραίων.

Από το 1815, όταν έγινε από τον Χριστ. Περραιβό η δεύτερη έκδοση της ιστορίας της πτώσεως του Σουλίου και για πρώτη φορά ο Πήλιος Γούσης αναφέρεται ως προδότης (η πρώτη έκδοση του 1803 στο Παρίσι, δεν αναφέρει τίποτα μεμπτό για τον ήρωα), έως σήμερα, έχουν περάσει δύο αιώνες.

Δεν είναι απορίας άξιο ότι κανείς ΤΑΓΟΣ ΝΟΥΣ δεν έγραψε κάτι διορθωτικό για την αποκατάσταση της τιμής του μεγάλου μας ήρωα; Είναι όντως απορίας άξιον, γιατί όλοι οι ταγοί νόες είναι όπως τους ονομάζω στο άρθρο μου με τίτλο «Καταγγέλλω και αποκαλύπτω...» (Βλέπε, link: http://geron-nektarios-o-agioritis.blogspot.de/2016/09/blog-post.html)


....ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Επιτρέψτε μου να προσθέσω τον διάλογο της σελίδας 31 μεταξύ του αρχηγού του αγώνα της Ανεξαρτησίας Θεοδώρου Κολοκοτρώνη και του ιστορικού Χριστοφόρου Περραιβού.

<<Χαρακτηριστική για την αναξιοπιστία του Περραιβού είναι και γνώμη του στρατηγού του αγώνα της Ανεξαρτησίας Θεοδώρου Κολοκοτρώνη, που, όταν του ζητήθηκε από τον ίδιο τον Περραιβό να του πει, έναν από τους έξυπνους μύθους του για να διασκεδάσουν, έλαβε την παρακάτω απάντηση <<Είθε, φίλε μου να είχε και η ιστορία σας τόσην αλήθειαν, όσην έχουν η παρ'εμού λεγόμενοι μύθοι>>

Καλή ανάγνωση. Θα κουραστείτε, αξίζει όμως. Στο τέλος η αλήθεια θα σας ξεκουράσει.

Παρακαλούνται οι φίλοι του Blog, μα κοινοποιήσουν την αλήθεια περί του Ήρωος της εθνικής παλιγγενεσίας Πήλιο Γούση στους φίλους των, δασκάλους και καθηγητάς.

Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός
Αγιορείτης

Δεν υπάρχουν σχόλια: