Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2016

Ενημέρωση για την αυριανή ανάρτηση με θέμα:"Ο ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ

Ιερά Καλύβη Ζωοδόχου Πηγής 
Ιερά Σκήτη Αγίου Παντελεήμονος 
Κουτλουμούσιον Άγιον Όρος 

Παρασκευή 23/09/2016 Σύλληψης Ιωάννου Προδρόμου 

Ο ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗΣ
Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ 

Εις το όνομα του Πατρός και του Υιού και του Αγίου Πνεύματος. Αμήν.


Ο αγώνας για την προβολή της ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΗΣ αλήθειας του Χριστού μας ιστορικής και θεολογικής συνεχίζεται.

Η αλήθεια είναι ΥΠΟΣΤΑΤΙΚΗ όταν είναι του Χριστού και στο όνομα αυτού, του Θεού.

Τέτοιες αλήθειες πρέπει να μάθουμε και να σπουδάσουμε εμείς οι μεγάλοι και οι νεοέλληνες για να διώξουμε όσο μπορούμε γρηγορότερα από την πατρίδα μας το πυκνό σκοτάδι του ψεύδους που μας επέβαλαν οι ξένοι πράκτορες σε συνεργασία με ψεύτο-Έλληνες και ψεύτο-Ορθόδοξους, από την αρχή της απελευθέρωσης μας από τους αγαρηνούς. 

Κεντρικό πρόσωπο του σημερινού θέματος είναι ο Πήλιο Γούσης, ένας υπέροχος ήρωας (Σουλιώτης άρα και Αρβανίτης), της εθνικής παλιγγενεσίας του 1821. 

Κατά την έξοδο της φρουράς του Μεσολογγίου, 1826, <<παλαίων καρτερικώς κατά  των εισορμούντων ιππέων του εχθρού κατακρεουργήθη υπ'αυτών και έπεσεν επί των εχθρικών πτωμάτων, τα οποία δια της ιδίας χειρός προ ολίγον είχε ρίψει κατά γης. σελίς 70>>.

Πρώτος συκοφάντης του μεγάλου μας ήρωα είναι ο μικρόνους και εμπαθής Χριστόφορος Περραιβός. Σουλιώτης και αυτός, ανήκων στην φάρα των Τζαβελλαίων. Ο Πήλιο Γούσης στην φάρα των Μποτσαραίων.

Από το 1815, όταν έγινε από τον Χριστ. Περραιβό η δεύτερη έκδοση της ιστορίας της πτώσεως του Σουλίου και για πρώτη φορά ο Πήλιο Γούσης αναφέρεται ως προδότης (η πρώτη έκδοση του 1803 στο Παρίσι, δεν αναφέρει τίποτα μεμπτό για τον ήρωα), έως σήμερα, έχουν περάσει δύο αιώνες. Δεν είναι απορίας άξιο ότι κανείς ΤΑΓΟΣ ΝΟΥΣ δεν εγραψέ κάτι διορθωτικό για την αποκατάσταση της τιμής του μεγάλου μας ήρωα; Είναι όντως απορίας άξιον, γιατί όλοι οι ταγοί νόες είναι όπως τους ονομάζω στο άρθρο μου με τίτλο <<Καταγγέλω και αποκαλύπτω....>>

....ΠΙΑΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΔΟΤΕΣ

Καλή ανάγνωση. Θα κουραστείτε, αξίζει όμως. Στο τέλος η αλήθεια θα σας ξεκουράσει.


ΥΣ: Σύμφωνα με την επιθυμία του Γέροντος Νεκταρίου θα αναρτήσουμε αύριο 24/09/2016 και ώρα 16:00 το βιβλίο του Πάνου Δημ. Τζιόβα με τίτλο "Ο ΠΗΛΙΟ ΓΟΥΣΗΣ Ο ΜΥΘΟΣ ΤΗΣ ΠΡΟΔΟΣΙΑΣ-ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ". 



Ο Κύριος Ιησούς Χριστός
και η Υπεραγία Μητέρα Του
η επονομαζομένη 
Παναγία Αρβανίτισσα 
να σας ευλογούν.

Γέρων Νεκτάριος Μοναχός Αγιορείτης 

Δεν υπάρχουν σχόλια: