Παρασκευή 23 Ιανουαρίου 2015

Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Αγώνας και αγωνία του Γέροντος Νεκταρίου για την πνευματική και πατριωτική αναστήλωση του λαού μας


Συγκλονιστική ομιλία του Γέροντα Νεκταρίου του Αγιορείτη στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης, στις 5 Δεκεμβρίου 2014, με πολύτιμες πνευματικές διδαχές, θαυμαστές μαρτυρίες, εκτιμήσεις, άγνωστες αναφορές στην Επανάσταση του 1821, αλλά και Προφητείες από Άγιους Πατέρες της Εκκλησίας.

Τετάρτη 7 Ιανουαρίου 2015

π. Νεκτάριος Αγιορείτης: Κρατάτε την Ευχή, έρχονται συγκλονιστικά γεγονότα

του π. Νεκτάριου - Κουτλουμουσιανού

του π. Νεκτάριου - Κουτλουμουσιανού, 
Ι.Κ. Ζωοδόχου Πηγής Αγίου Όρους

Να εξασφαλίσουμε την συμμετοχή μας 
σε αυτόν τον προγραμματισμό του Θεού 
με τη Μετάνοια και τη συμμετοχή μας 
στα Μυστήρια της Εκκλησίας.

Συγκλονιστική τριμερής ομιλία του Πατρός Νεκταρίου το Δεκέμβριο του 2013 με πολύτιμες πνευματικές συμβουλές, θαυμαστές μαρτυρίες, εκτιμήσεις, αλλά και αναφορές σε άγνωστες προρρήσεις από παλαιούς και σύγχρονους Πατέρες της Εκκλησίας. 


Μέρος 1ον:


Θα ακούσετε μεταξύ άλλων:

Τρίτη 6 Ιανουαρίου 2015

Η Κυρά των Μαρασίων, η Αρβανίτισσα Βασιλική Λαμπίδου


Η Κυρά των Μαρασίων
Βασιλική Λαμπίδου-Φωτάκη

Η Αρβανίτισσα Βασιλική Λαμπίδου - Φωτάκη γεννήθηκε το 1904 στο Μεγάλο Ζαλούφι της Ανατολικής Θράκης. Από παιδί γνώρισε την ορφάνια και την πίκρα της προσφυγιάς, καθώς οι προστάτες - συγγενείς της μετακινήθηκαν κυνηγημένοι από τους Τούρκους στην Αδριανούπολη. Με την ανταλλαγή των πληθυσμών εγκαταστάθηκε προσωρινά στο Ελληνοχώρι Διδυμοτείχου και έπειτα στο Σάκκο Ορεστιάδας.

Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Η Παναγία η Αρβανίτισσα είναι υπαρκτή


Η Παναγία η Αρβανίτισσα είναι υπαρκτή

Σημείωση:

Στις 26 και 27 Ιουνίου 2014 ο Γέρων Νεκτάριος ανταποκρίθηκε στην πρόσκληση του Πατρός Αντωνίου, Πρεσβύτερου στον Ι.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στην Παραδινή Κομοτηνής για μία κηρυκτική πορεία. Στο κήρυγμα αυτό παρευρέθηκε και η κα Χαρά Νικοπούλου ως δημοδιδάσκαλος στην Κομοτηνή τώρα και πριν μερικά χρόνια στα Πομακοχώρια της Θράκης. Σύμφωνα με την περιγραφή της κας Χαράς Νικοπούλου στο Γέροντα Νεκτάριο, ο πατέρας της κ. Βασιλης Νικόπουλος, κατάγεται από το Πωγώνι της Ηπείρου. Η μητέρα της δε απο την Πρεμετή της Αρβανιτίας (Β.Ήπειρος).

Η Παναγία η Αρβανίτισσα καταφάσκει: Οι Αρβανίτες είναι όντως Έλληνες